Goima (Living Room)


This is the room where owner of the building Akitake Tokugawa lived. The rooms for guests and family were in separate buildings in houses during the Edo Period (1603 to 1868). However, both are in the same structure in Tojo-tei House as it was built at the beginning of the Meiji Period (1868 to 1912), after the Edo Period ended. Doors made of cedar that had the function of separating spaces were used to create a clear boundary between guests and family. In addition to the fact the scale of the entire building was considerably reduced, there was perhaps an emphasis on the view of Mt. Fuji. It could be viewed clearly from the location of the living room.

goima.jpg
Akitake Tokugawa filled the designated decoration spaces with traditional Japanese paintings and ornaments he had brought back from Europe. He read about world affairs in magazines from France in front of these ornaments. He lived the life of enlightened nobility enriched by both Japanese and Western refinement.


bnr_hp.jpg


to-top.jpg